SONY DSC


Even voorstellen..

Mijn naam is Simone Schouten,  ik ben geboren en getogen in Monnickendam, heb twee fantastische zonen en ben werkzaam in de gezondheidszorg bij de plaatselijke huisartsen. Van jongs af aan ben ik onbewust bezig om mijzelf creatief te uiten.

In januari 2009 ben ik per ongeluk in aanraking gekomen met een stuk steen. En dat was het begin van een zoektocht naar meer. Ik heb ondertussen een fantastische  overdekte werkplek in de tuin, en ben hier vaak te vinden.

Al jaren volg ik beeldhouw workshops op de Volkshogeschool van Terschelling. Deze weken zijn een cadeautje op zich en zeer leerzaam. Kortom, ik heb mijn passie gevonden.

Ondertussen geef ik ook workshops  “Beeldhouwen voor beginners ” bij mij in de achtertuin. Met een groep van maximaal 6 cursisten per dag wordt er in een dag een speksteen beeldje gemaakt. Deze dag is geheel verzorgd met koffie, thee, uitgebreide lunch en natuurlijk de speksteen.

Mijn beelden ontstaan vanuit mijn gevoel, van wat ik in de steen zie. Ik begin meestal met een vooropgezet plan, heb ideeën over welke kant ik op wil met de steen, maar gedurende het proces wordt dit constant bijgesteld. Mijn handen lijken een eigen leven te leiden. Mijn voorkeur ligt bij figuratieve beelden, niet gebaseerd op de werkelijkheid, maar toch duidelijk herkenbaar. De fantasie moet geprikkeld worden.